По-бързо, по-високо, по-далече!

Мероприятия

 • ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2014/2015 ГОДИНА
 • За четвърти път отвори врати нашето училище за новата година. На церемонията, беше петкратният европейски шампион по борба класически стил Александър Томов, Георги Камишев, председател на Дисциплинарната комисия към БФС, председателят на Общински съвет Атанас Стоянов, кметът на Община Сандански Андон Тотев и заместниците му Мария Чинкова и Младен Тимчев, Людмила Караиванова - гл. експерт "Образование" при ОбА, родители и близки на децата.

  С приветствия към ученици и преподаватели се обърнаха Александър Томов, кметът Тотев и Мария Колева, от името на родителите. Ученици поднесоха кратък рецитал, а момичетата от ХОУП поздравиха всички с танц. Директорът Николай Марков откри с кратко слово, като съобщи, че в училището има 134 ученика от общините Сандански, Петрич, Симитли и Гоце Делчев в специалностите футбол, борба, карате, джудо, бадминтон и плуване. В паметната книга на училището Александър Томов, записа следното: "Всяко начало е трудно, но след него идват успехите!"

 • МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ДЖУДО В ГРАД ПРИЛЕП - МАКЕДОНИЯ
 • На състезанието, проведено на 05.10.2014 г. участниците от КЛУБА ПО ДЖУДО И САМБО *ВИХРЕН* - САНДАНСКИ към Спортно училище, град Сандански се преставиха отлично. Костадин Цветков в категория 73 кг взе златен медал, а Борислав Великов в категория 55 кг е с бронзов медал.

 • 11-ТИ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ШОТОКАН КАРАТЕ - ДО "ШИСЕЙКАН" В СОФИЯ
 • На 09.11.2014 г. завърши и последното състезание за годината от Спортния календар на Българска Федерация Шотокан Карате - До. В турнира участваха над 180 състезатели от България, Грузия, Сирия и Англия. В общата класация по медали за МТ "Шисейкан", Клуба за Източни Бойни Изкуства "Спартак", гр. Сандански се класира на 5-то място с 5 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала от 14-сетте представителни отбора участвали в състезанието.

  Ката Шотокан

  1. Симеон Гаврилов
  2. Кристиян Гаврилов
  3. Димитър Велков

  Кумите

  1. Симеон Гаврилов
  2. Димитър Велков
  3. Кристиян Гаврилов

  IJKA Ката

  1. Димитър Велков
  2. Кристиян Гаврилов

  При юноши младша възраст, състезателя на клуба от секцията в Струмяни и ученик в Спортното училище, Никола Петров завоюва сребърен медал в дисциплина "IJKA Kata". При девойките с бронз се окичи Екатерина Щърбова, също ученична в нашето училище, в дисциплина "Шотокан Ката". Кристина Аврамова стана 4-та в IJKA Ката.

 • КОЛЕДЕН БАЗАР
 • Ученици от различни класове под ръководството на г-жа Мария Колева - преподавател по изобразително изкуство в нашето училище, изработиха картички и коледни играчки за поредния коледен базар, организиран от община Сандански.

 • ТОП 10 НА СПОРТИСТИТЕ ЗА 2014 ГОДИНА
 • За четвърта поредна година в нашето училище бяха наградени най-добрите 10 спортиста от различни спортове за изминалата 2014 година. На награждаването присъстваха Антони Здравков - треньор на Младежкия национален отбор по футбол, Пламен Михтарски - заместник-треньор и някои от националите. Те връчиха диплом и награди за постигнатите резултати на следните ученици:

  1. Симеон Гаврилов - карате
  2. Кристиян Гаврилов - карате
  3. Костадин Цветков - джудо
  4. Кристина Аврамова - карате
  5. Борислав Великов - джудо
  6. Васил Митов - плуване
  7. Йордан Харизанов - футбол
  8. Божидар Стойчев - футбол
  9. Вито Кьосев - борба
  10. Габриела Макенджиева - бадминтон
 • ФК "ЛЕВСКИ" НА ГОСТИ В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ
 • На 15 януари 2015 г. наши гости по покана на директора Николай Марков, бяха спортно-техническият директор на ФК "Левски" Георги Иванов, капитанът на "сините" Владимир Гаджев и вратарят Пламен Илиев. Срещата във физкултурния салон бе много интересна за нашите ученици, присъстваха и фенове на столичния клуб от града. Гостите изразиха задоволство от възможността да се срещнат с младото поколение спортисти от Сандански и да му разкажат за постиженията си във футболната игра.

  И тримата обърнаха внимание, че за да бъде успешен и реализиран спортист, всеки ученик трябва да "заляга" и над учебниците.

  Децата имаха възможност да зададат въпроси на любимците си. Оживление предизвика въпросът на петокласника-футболист Христо Петров, който се поинтересува какво мисли Георги Иванов за ЦСКА.

  Иванов, Гаджев и Илиев се разписаха в паметната книга на училището, като пожелаха на педагогическия екип и възпитаниците нови успехи в учението и спорта.

 • X-ТО НАЦИОНАЛНО ПЪРВЕНСТВО ПО ШОТОКАН КАРАТЕ-ДО
 • Каратеките от Клуб за източни бойни изкуства "Спартак" завоюваха златни, сребърни и бронзови медали на X-то Национално първенство по Шотокан Карате - До в Арена "Армеец", София, състояло се на 28 март 2015 г. В състезанието участваха около 400 състезатели, представящи 22 клуба от страната.

  Ето и шампионите от нашето училище:

  • Димитър Стоянов - републикански шампион в дисциплините Ката и Асай Рю Ката при миникадетите.
  • Симеон Гаврилов - републикански шампион в дисциплина Асай Рю Ката и втори в Кумите при кадетите
  • Кристина Аврамова - втора в Рю Ката и бронзова медалистка в дисциплина Кумите при девойките
  • Кристиян Гаврилов - вицешампион в дисциплина Асай Рю Ката при кадетите
  • Екатерина Щърбова - бронзова медалистка в дисциплините Кумите Асай Рю Ката при девойките
  • Никола Костов - бронзов медалист в дисциплините Кумите и Асай Рю Ката
  • Антон Маникатов - бронзов медалист в дисциплина Кумите приминикадетите