По-бързо, по-високо, по-далече!

Мероприятия

Мероприятия 2021-2022 г.


 • ОТНОВО УСПЕХ ЗА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ

  Валериос Захариадис и Леонидас Захариадис от VII a клас със своя талант, спечелиха първите две места на Онлайн конкурс "От другата страна на зависимостта" в категорията рисунка за ученици от V до VII клас, организиран от Венета Кацарова, с подкрепата на община Сандански, НЧ „Отец Паисий - 1919", ЗПГ „Климент Тимирязев“ град Сандански, Консултативен кабинет към Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към община Сандански. Тяхните рисунки бяха избрани на първите две места от общо 35 рисунки от ученици от цялата община.

  Константина Халачева също ученичка от VII a клас в нашето училище, взе поощрителна награда в същата категория.

  Конкурсът е с цел превенция и защита на младежите от наркотици, както и други зависимости. Заедно показахме, че зависимостите са проблем, засягащ цялото ни общество!

  Пожелаваме още много успехи на талантливите ни ученици и се гордеем с тях!!!

 • УЧАСТИЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ КЛУБ "СРЪЧКО" С АРТ ПРОЕКТ ОРГАНИЗИРАН ОТ ОБЩИНА САНДАНСКИ, ПОСВЕТЕН НА БАБА МАРТА!

  Истински празник на творчеството, в бяло и червено, бе сътворен в Художествената галерия в Дома на културата в град Сандански! Красиви и интересни Aрт проекти представиха училищата, участващи в конкурса на община Сандански - "Арт проект - Мартеница". Баба Марта, която бе дошла специално за празника, окичи всички присъстващи с мартенички за здраве и късмет.

  Специална награди за креативност получиха нашите ученици от клуб “Сръчно“ с ръководител Гергана Ризова и едно сладко изкушение, торта, с която децата направиха деня си още по-сладък и весел!

 • ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

  С много усмивки и празнично настроение премина първият ден от месец март в нашето училище. По традиция на 1. март, учениците от Спортно училище, гр. Сандански и техните преподаватели се окичиха с мартеници, направени ръчно от децата в училище, които творят в занимания по интереси клуб „Сръчко“. За доброто настроение Баба Марта раздаде мартенички на всички в училище и разказа легендата за първата мартеница. Нека мартеницата, с която те даряват днес, да ви дава много здраве и сили.

 • СПОРТНО УЧИЛИЩЕ ГРАД САНДАНСКИ НАГРАДИ НАЙ-ДОБРИТЕ СИ СПОРТИСТИ ЗА 2021 г.

  За поредна година, Спортно училище град Сандански, отличи най-добрите спортисти за изминалата 2021 г. Гост на церемонията беше Емил Велев - старши треньор на ОФК "Вихрен". Директорът Николай Марков връчи награди на всички заслужили мястото си в съревнованието "СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА".

  А ето и класирането:
  1. Слави Стаменов и Димитър Бисерков - 10 клас - борба св. стил
  2. Лидия Златкова - 8 клас - карате-до
  3. Петър Мицин - 10 клас - плуване
  4. Емил Найденов - 8 клас - футбол
  5. Стилиян Джоров - 9 клас - борба св. стил
  6. Йордан Котрулев - 8 клас - борба св. стил
  7. Валериос Захариадис - 7 клас - борба св. стил
  8. Калоян Стоянов - 7 клас - борба св. стил
  9. Стилиян Манчев - 7 клас - борба св. стил
  10. Калоян Подгорски - 8 клас - плуване

  На всички пожелаваме през следващата година да намерят заслужено място в класирането! Поздравления и за всички треньори, защото успехите на учениците са благодарение на професионализма и всеотдайността към бъдещето на всички!

 • 23.02.2022 г. - ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

  Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция. Всичко започва през 2007 г. като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада. През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия обявява този ден от февруари за ден срещу тормоза в училище. Всяка следваща година все повече ученици го честват, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България се отбелязва през 2012 г.

  Учениците от Спортно училище гр. Сандански за поредна година се включват в инициативата. Представители на Училищния ученически съвет раздадоха розови фланелки под мотото “Не на тормоза, но не за ден“, на всички ученици в училището. Всички искаме да учим и да общуваме в училище, недопускайки прояви на насилие и агресия помежду ни.

  С по-малките ученици беше направена дискусия по наболялата тема за тормоза и насилието в училище, също така изработени рисунки и табло в подкрепа на Международния ден „Не на тормоза в училище“.

  Целият ден беше придружен с много усмивки и добро настроение от всички ученици и учители в Спортно училище, гр.Сандански.

 • В ЧАС ПО ТЕОРЕТИЧНА ПОДГОТОВКА НА БЪДЕЩИТЕ ПОМОЩНИК-ТРЕНЬОРИ

  В двата гимназиални етапа учениците в Спортно училище гр. Сандански се подготвят за придобиване на ІІІ степен на професионална квалификация по професия код 813100 „Помощник-треньор“ от професионално направление „Спорт“ от Списъка на професиите за професионално образование и обучение по чл. 6 от Закона за професионалното образование и обучение.

  Ученици овладяват базисни знания, умения и компетентности, които им гарантират възможност за упражняване на професията в спортни организации, които развиват и осъществяват тренировъчна и състезателна дейност по вид спорт, както и да изпълняват задълженията си на член от професионалния екип при планиране и извършване на трудовите дейности.

  По време на теоретичните часове по професията се усвояват значими за професията знания и умения за теорията и методиката на основните двигателни качества в спорта и технологията на тяхното развиване в тренировъчния процес, както и формите на контрол и оценка на физическата подготовка на спортистите.

  На снимките са показани част от подготовката за планиране на отделните етапи и мезоцикли от подготовката. Нашите ученици изготвят съответните планове по поставените им задачи и ги защитават пред своите учители и съученици.

 • КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО

  И тази година се спази традицията да има награди (торта с логото на училището, купа и грамота) за победителите в конкурса "Най-добре украсена класна стая".

  • 1. място - 6. клас
  • 2. място - 8. клас
  • 3. място - 5. клас

  За всички класове имаше питка с късметче, а за най-голямите късметлии и подаръци от томболата. Директорът г-н Марков пожела на всички весели коледни и новогодишни празници и през новата 2022 година да има здраве и успехите ни да се удвоят!

 • БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР

  Спортно училище град Сандански поздравява всички ученици, учители и родители за активното участие в базарът, който беше организиран от Община Сандански с кауза - подкрепа за непълнолетни деца от община Сандански, които са изгубили родител от COVID-19. Най-много помогнаха децата с ръководител на клуб "Сръчко" г-ца Гергана Ризова и социалният работник по проект "Подкрепа за успех" г-жа Виолета Гоцева.

  Пожелаваме на всички весели коледни и новогодишни празници и дано доброто да бъде винаги повече от злото през идващата 2022 година!

 • "СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2021"

  На провелата се церемония, организирана от община Сандански, най-често стъпващи на почетнатa стълбичка бяха учениците и треньорите от Спортно училище град Сандански!

  • Благодарим Ви за труда и постиженията!
  • Спортно училище отново показа, че е гаранция за сигурност и успех!
  • Пожелаваме на всички през следващата 2022 година още много поводи за радост и гордост!
 • 5 октомври - Международен ден на учителя

 • Учениците от Спортно училище град Сандански, отбелязаха Международният ден на учителя, като в знак на уважение и признателност посадиха дръвчета в двора на училището.

  Добрият учител е подарък за учениците, защото в негово лице те могат да намерят и приятел, и семейство. На този ден трябва да си спомним за всички добри учители в живота ни и да им благодарим за търпението, за знанията, за подкрепата, за насърчаването. Припомнете си за тези и за вашите преподаватели, които са ви дали повече от това, на което са способни.

  Честит празник на всички български учители!


 • 29.09.2021 г. - Световен ден на сърцето

 • В Световния ден на сърцето 29.09.2021 г., ученици от Спортно училище в гр. Сандански, пуснаха балони с форма на сърце, в знак на приятелска подкрепа към техен връстник от друго учебно заведение. Ученикът е с рядко заболяване - "Тотално аномално вливане на белодробни вени". За целта учениците от Спортно училище, изработиха и информационно табло.


 • Кампания "Капачки за Бъдеще"

 • Спортно училище град Сандански се включи за поредна година в кампанията "Капачки за Бъдеще". Ръководството на училището благодари на всички, които се включиха в това мероприятие – училищен персонал, ученици, родители и близки. Надяваме се да се включват занапред повече хора в тази инициатива!


 • Обмяна на опит с преподаватели от НСА

 • Гости на Спортно училище гр. Сандански бяха преподавателите от Националната спортна академия „Васил Левски, факултет „Спорт“, Катедра „Мениджмънт и история на спорта“:

  Проф. Лозан Митев, доктор от сектор История на физическото възпитание и спорта и доц. Иван Сандански от сектор „Мениджмънт на спорта“.

  Обсъди се по-тясното сътрудничество между Спортно училище, гр. Сандански и Националната спортна академия „Васил Левски“. Беше обогатена и библиотеката на училището с научните трудове на двамата изтъкнати преподаватели.


 • Откриване на учебната година в Спортно училище град Сандански

 • Днес бе дадено началото на 2021-2022 учебна година в Спортно училище - град Сандански. Гости на тържеството бяха кметът на Община Сандански Атанас Стоянов, Павлина Караджова - негов заместник, Лилия Стойкова - сдружение "Пирински орли" и Йорг Щренгер - дългогодишен организатор на "Пробега на мира".

  Приветствия към учениците и учителите поднесоха кметът Стоянов и директорът Николай Марков. По традиция ние започваме първи учебните занятия.

  Да си пожелаем традицията да бъде продължена и първи да сме във всяко дело!


 • Откриване на STEM център в Спортно училище град Сандански

 • STEM - център бе открит през новата учебна година в Спортно училище град Сандански. Кметът на община Сандански - Атанас Стоянов, заедно с директора на училището - Николай Марков и екипа по проекта откриха нов STEM център "STEM спорт" по НП „Изграждане на училищна STEM среда”.

  Новият училищен център разкрива съвременни възможности на учители и ученици за предоставяне и получаване на всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено STEM обучение в училище. Обособени са няколко зони с интерактивен дисплей, персонални устройства и чрез използването на най-новите интерактивни технологии за обучение, учениците ще имат възможност да учат в една приветлива и модерна среда!

  Мероприятия 2020-2021 г.


 • Проектите „Не всички рани са видими“ и "Спрете тормоза"
 • Спортно училище, гр. Сандански завърши успешно два проекта по „Еразъм+“ в Хърватия. Те се осъществиха в периода от 21.06.2021 до 30.06.2021 г. и от 30.06.2021 г. до 10.07.2021 г.

 • Първата група се включи в проекта „Не всички рани са видими“ от 20 до 30 юни, заедно с ученици от Хърватия и Румъния. От Спортно училище взеха участие 11 ученика на възраст от 14 до 19 години и двама ръководители. Целта на проекта беше да опознаем и приемeм другите без предразсъдъци, както и самите себе си такива каквито сме.

 • Втората група се включи в проекта „Спрете тормоза“ от 30 юни до 10 юли, заедно с ученици от Хърватия, Северна Македония и Унгария. От Спортно училище за проекта пътуваха 10 ученика на възраст от 14 до 18 години с двама ръководители. Целта на проекта беше да се повиши разбирането и чувствителността по темата за насилие, за да се намали толерантността към подобни прояви.

 • Учениците и от двете групи изнасяха лекции, презентации и обменяха опит по наболелите теми. Те се завърнаха заредени с много положителни чувства и емоции, обогатени с много нови запознанства, приятелства и впечатления от столицата Загреб.


 • ТОП 10 СПОРТИСТ НА 2020
 • За поредна година нашето училище отличи най-добрите спортисти за изминалата 2020 г. Гости на награждаването бяха кметът на община Сандански - Атанас Стоянов, заместник – кметът по „Социални и хуманитарни дейности" Павлина Караджова и Илия Пасков - бизнесмен и бивш спортист по борба свободен стил. Поздравления към всички спортисти и треньорите им, както и за повече успехи пожела директорът на училището Николай Марков.

  Грамоти и награди за високите спортни постижения през изминалата 2020 година получиха:

  1. БЛАГОЙ ПАНАЙОТОВ – СПОРТ ПЛУВАНЕ – XII КЛАС
  2. ЙОРДАН КОТРУЛЕВ – СПОРТ БОРБА СВОБОДЕН СТИЛ - VII КЛАС
  3. СЛАВИ СТАМЕНОВ - СПОРТ БОРБА СВОБОДЕН СТИЛ - IX КЛАС
  3. ДИМИТЪР СТОЯНОВ - СПОРТ КАРАТЕ - XII КЛАС
  4. ДИМИТЪР БИСЕРКОВ - СПОРТ БОРБА СВОБОДЕН СТИЛ IX КЛАС
  5. ВАЛЕРИОС ЗАХАРИАДИС - СПОРТ БОРБА СВОБОДЕН СТИЛ – VI КЛАС
  6. ЛИДИЯ ЗЛАТКОВА – СПОРТ КАРАТЕ - VII КЛАС
  7. СТИЛИЯН ДЖОРОВ - СПОРТ БОРБА СВОБОДЕН СТИЛ - VIII КЛАС
  8. ВЕЛИСЛАВ МЛАДЕНОВ - СПОРТ БОРБА СВОБОДЕН СТИЛ - XI КЛАС
  9. МАРИЯ МИТОВА - СПОРТ ПЛУВАНЕ - IX КЛАС
  10. ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ - СПОРТ ФУТБОЛ - VIII КЛАС
 • КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА УЧИТЕЛИТЕ ПО СПОРТНА ПОДГОТОВКА В СПОРТНО УЧИЛИЩЕ ГРАД САНДАНСКИ

 • За високият професионализъм, отдаденост към работата и отговорност към спорта и училището им говорят, както желанието за усъвършенстване на знанията и уменията, така и от успехите през изминалата 2020 г.

  Въпреки усложнената обстановка и бедния спортен календар нашите ученици спечелиха общо 44 медали от държавни първенства. 15 златни, 10 сребърни и 19 бронзови! Две отборни титли на Република България! Двама ученици отличени с купи като най-добри в държавата във възрастта си.

  Във футбола три отбора са първенци в първенствата, в които участват, два на второ място и един на трето.

  СМЕЛО НАПРЕД ПРЕЗ 2021 г. !!!

 • ЧЕСТВАНЕ НА КОЛЕДА ПО СВЕТА И У НАС

 • Ето как се чества Коледа по света и у нас!

  Благодарим на г-жа Албена Петрова - социален работник към Спортно училище град Сандански по проект "Подкрепа за успех", която изготви представената информация за всички Вас!

 • ОБНОВЯВАНЕ НА УЧИЛИЩНАТА БИБЛИОТЕКА

 • За поредна година Спортно Училище гр. Сандански обогати своята библиотека с учебници и учебни материали за теоретичната и практическата подготовка. Тази година се закупиха най-новите издания на Издателско-документалния комплекс към Национална Спортна Академия (НСА) "Васил Левски""НСА-прес".


 • ВАЖНО!

 • Уважаеми родители, на 23.11.2020 г. (понеделник) ще се проведе онлайн родителска среща по класове от 17:30 ч. в платформата Microsoft Teams !

  ДНЕВЕН РЕД:

 • Анализ на входящите равнища на учениците за учебната 2020-2021 г.
 • Разни.
 • Бъдете здрави и се пазете!

 • КОНКУРС "СПОРТИСТ НА МЕСЕЦА"

 • Йордан Котрулев от 7. клас и Слави Стаменов от 9. клас спечелиха конкурса "Спортист на месец октомври" в Спортно училище град Сандански и бяха наградени за спечелените златен медал и купа на провелите се ДЛОШ по борба! Честито на спечелилите! Продължавайте да ни радвате и да печелите още много медали и купи!

 • 108 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ДНЕШЕН САНДАНСКИ

 • Днес 20 октомври 2020 годинa се честват 108 години от освобождението на днешен Сандански (преди с. Свети Врач)! Поклон и цветя поднесоха наши ученици и тази година пред паметника на ген.Тодоров, в знак на признателност към родолюбивито дело на знайните и незнайните герои.

  Честит празник!

 • ДЕН НА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА В СПОРТНО УЧИЛИЩЕ ГРАД САНДАНСКИ

 • На 19 октомври 2020 г., се осъществи инициатива с участието на учениците от Спортно училище град Сандански, посветена на "Денят на благотворителността".

  Идеята насърчи активността и желанието за оказване на подкрепа от по-голями към по-малки ученици от нашето училище. Като "благотворци" се откроиха, учениците Симон Цанев от 6. клас и Станислав Владиков от 11. клас.

  Благодарим на всички участници в инициативата! Продължавайте да си помагате взаимно!


 • XXV КОЛОПОХОД "НЕ НА НАРКОТИЦИТЕ"

 • За поредна година ученици от Спортно училище взеха участие в провелият се XXV-ти колопоход и в демонстрациите под мотото "Не на наркотиците" съвместно с община Сандански "Да на спорта"! Поздравления за участниците, които за пореден път показаха, че спортът има бъдеще в община Сандански, а ние Спортно училище сме пример затова!


 • СПОРТЕН ПРАЗНИК "САНДАНСКИ ОБИЧА СПОРТА"

 • Ученици от Спортно училище се включиха в спортния празник, организиран от Община Сандански - "Сандански обича спорта". Рахим Рустемович от нашето училище в 6.клас спечели 3.място от състезанието по бягане къс маратон. Поздравления!

  Треньорите и техните възпитаници имаха възможност да се включат в над 10 вида спорт.

  Благодарим на децата за състезателния дух, за усмивките и емоциите, които ни доставиха! Спортът е здраве, затова бъдете здрави! Желаем още успехи и поводи за радост!


 • ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2020-2021 ГОДИНА

 • Днес бе дадено началото на 2020-2021 учебна година в Спортно училище град Сандански.Гости на краткото тържество съобразено с ограниченията, породени от пандемията, бяха кметът на Община Сандански Атанас Стоянов и Павлина Караджова - негов заместник. Приветствия към учениците и учителите бяха поднесени от кметът А. Стоянов и зам.-директорът по учебната дейност на училището Радослава Булакиева. По традиция нашето училище започва първо учебните занятия. Традицията дано да бъде продължена и първи да бъдем във всяко дело, с учениците, които прекрачиха нашия праг днес! На добър час!


 • ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!!!!

  Отмина една много тежка учебна 2019/2020 година за всички нас учители, ученици, родители и служители.

  Да си пожелаем новата 2020/2021 година да бъде за нас по-лека и успешна, но затова ние сами трябва да си помагаме във всичко. При спазване на всички епидемични мерки, Спортно училище град Сандански, ще отрие новата учебна година на 01.09.2020 г. от 9:00 часа в двора на училището.

  НОСЕТЕ СИ МАСКИ ЗА ВЛИЗАНЕ В СГРАДАТА НА УЧИЛИЩЕТО! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И СЕ ПАЗЕТЕ!

  ОЧАКВАМЕ ВИ!

 • Мероприятия 2019-2020 г.


 • 24 май - Ден на славянската писменост и култура

  Нека Ви представим нашите отлични ученици и шампиони в своя спорт!

  По случай 24 май в Спортно училище се проведоха различни инициативи:

 • 17 май - Ден на българския спорт - Патронен празник на СУ

  Нека Ви запознаем с някои спортове и спортисти, трениращи в нашето училище:

  Денят е професионален празник на работещите в сферата на спорта. На 17 май 1894 г. в София пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария. Тяхната мисия е да положат основите на спорта в страната ни след Освобождението. Най-известни са Шарл Шампо и Луи Айер. За първи път в България швейцарците внасят футболни топки и различни уреди за гимнастика. Те основават и емблематичната гимнастическа организация "Юнак". Шампо е и първият участник за България на Летни олимпийски игри - през 1896 г. в Атина.

  Честит празник на всички наши бивши, настоящи и бъдещи възпитаници!

  Нашето училище е младо, но се гордее със своите медалисти! Затова, ако искате вашите деца да бъдат бъдещи спортисти и да се гордеете с тях, нека бъдат наши възпитаници в 6 различни спорта: футбол, борба, джудо, самбо, карате и плуване. Училището разполага с много добра учебна, спортна, леглова база и училищен стол. Приетите ученици ползват безплатна храна и пансион! Учителите и треньорите работят с ентусиазъм и амбиция да създават отлични ученици и спортисти.

  Завършилите при нас кандидатстват без приемен изпит в НСА и ЮЗУ!

 • ТОП 10 СПОРТИСТ ЗА 2019 Г.

  За осма поредна година Спортно училище - град Сандански, награди десетте си най-добри състезатели за изминалата 2019 година. Гости на тържеството ни бяха представители на ПФК "Левски 1914" - старши треньорът Петър Хубчев и младите футболисти Станислав Костов и Станислав Иванов

  Йордан Янчев зае първо място в класацията, както и на Община Сандански. Наградата му прие Антон Спиров - треньор по плуване в СУ, защото самият Данко, заедно с личния си треньор - Божидар Граматиков, се намират в база Белмекен, където националните състезатели по плуване имат лагер. Подгласници на Янчев станаха Димитър Стоянов - 11 клас(карате, второ място) и Стилиян Джоров - 7 клас(борба, трето място). Четвърта е Мария Митова - 8 клас(плуване), пета - Лидия Златкова - 6 клас (карате), шести - Йордан Котрулев - 6 клас (борба). Следват Благой Панайотов - 11 клас и Мартин Митов - 8 клас (плувци), Кирилка Чинарова - 8 клас (карате). Десето място си поделиха двама млади спортисти - Величка Златкова - 7 клас (джудо) и Димитър Бушев - 8 клас (карате).

  Треньорът Петър Хубчев написа в летописната книга на нашето училище "Вярвайте в мечтите си!"

 • КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО 2019 Г.
 • НАЙ-ДОБРЕ УКРАСЕНА КЛАСНА СТАЯ ЗА 2019 Г.
 • КОЛЕДЕН БАЗАР 2019 Г.
 • НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО - 09-13 декември 2019 Г.
 • ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2019/2020 Г.

 • Мероприятия 2018-2019 г.


  Ден на отворените врати

  ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

  По случай 1. Ноември - Ден на народните будители, ученици от Спортно училище град Сандански, поднесоха цветя на паметника на Пейо Крачолов Яворов, намиращ се в двора на училището! Честит празник на всички бивши, настоящи и бъдещи будители!

  HALLOWEEN 2018

  За поредна година беше отбелязан Halloween в Спортно училище сред учениците! Благодарим на г-ца Стоянова - преподавател по английски език в СУ град Сандански, за работата с учениците и със сладкишът подготвен за децата!

  НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО


  На 22.10.2018 г. в Спортно училище - гр. Сандански стартира седмицата, посветена на чудото на четенето. Инициативите започнаха с представяне на постера „10 причини да чета” и с участие в брейнсторминга „Чета, защото...”. С ентусиазъм учениците се включиха в „Маратона на четенето” и в състезанията по правопис, посетиха училищната библиотека и заедно четоха произведения на любими автори, в някои от класните стаи направиха малки библиотеки.

  Цялата седмица в училищего бе завладяна от магията на четенето. Магия, която отваря врати към нови светове, към нови мечти и нови надежди. СНИМКИ ТУК...

  Седмица на четенето – „Училище за родители”


  КОЛОПОХОД "НЕ НА НАРКОТИЦИТЕ" 2018 - СНИМКИ

  За поредна година ученици от Спортно училище град Сандански взеха участие в XXIII-тия колопоход под мотото „Не на наркотиците“ в град Сандански в Деня на Независимостта на Република България. Отново нашите деца ни зарадваха на почетната стълбичка с два сребърни медала - при момичета Мария Митова - 7 клас и момчета - Мартин Митов - 7 клас. Пожелаваме им още много поводи за радост в плуването, тъй като те са състезатели в ПК "Сандански" с треньори Божидар Граматиков и Антон Спиров. А на всички останали участници желаем здраве и още много поводи за гордост.

  ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 Г. - СНИМКИ

  С тържествен водосвет, отслужен от свещеник Йордан, за седма поредна година нашето училище откри учебната година! Наред с тържествената част, гости бяха Кирил Котев - кмет на Община Сандански, Атанас Стоянов - народен представител, Даниел Златков - футболист във ФК "Вихрен", общински съветници, родители и други.

  За втора поредна година при откриване на учебна година ученици демонстрираха своите умения. Възпитаниците на треньорът Костадин Чепандов към Спортното училище - Димитър Стоянов и Лидия Златкова - ученици в ХІ и V клас от Клуб за източни бойни изкуства "Спартак", показаха шотокан карате техники.

  Пожелахме си новата учебна година да бъде още по-успешна за нас както в личен, така и професионален план и да имаме още поводи за гордост както ни донесоха плувците Мария Митова - 6 клас и Йордан Янчев - 10 клас, които освен грамоти получиха и 100 лв. награда за успехите си! На добър час ученици, учители, треньори и възпитатели в Спортно училище град Сандански!


  Мероприятия 2017-2018 г.


  "ТОП 10" ЗА 2017 Г.


  За поредна година, както традицията повелява, в Спортно училище град Сандански на официалната церемония по награждаването на 10-те най-добре изявени спортисти за изминалата година, присъстват именити футболисти от български отбори.

  Тази година това бяха футболистите от ЦСКА - Божидар Чорбаджийски и Кирил Десподов, помощник треньорът Стефан Генов и легендарният вратар Георги Велинов.

  Армейците предизвикаха еуфория сред всички ученици и залата беше препълнена от деца, които не пропуснаха да се снимат и да вземат автографи от своите любимци.

  Вълнението личеше в очите на младите таланти, а представителите на ЦСКА ги насърчиха да не спират да спортуват и да вярват в мечтите си.

  Стефан Генов написа послание от името на ЦСКА в летописната книга на нашето училище, която събира пожеланията на посетителите от години.

  Грамоти и награди за високите спортни постижения през изминалата 2017 година получиха:

  1. Йордан Янчев - плуване
  1. Татяна Стоянова - карате
  2. Атанас Аврамов - плуване
  3. Димитър Велков - карате
  4. Величка Златкова - джудо
  5. Кристиян Петрушев - борба
  6. Димитър Бисерков - борба
  7. Слави Стаменов - борба
  8. Детски футболен отбор на ОФК "Вихрен"
  9. Йордан Харизанов - футбол

  Гостите ни подариха торта и календари на ЦСКА. Директорът на нашето училище Николай Марков благодари на именитите гости и пожела на младите спортисти нови успехи през 2018 година.


  От 13 до 17 ноември 2017 г. в хиляди училища по света се провежда Седмица „Анти-Тормоз” (Anti-Bullying Week).

  Организира се вече 14-та година във Великобритания, както и в редица училища по света, като се случва през 3-та седмица на ноември. Тази година мотото на седмицата е „Всички различни, всички равни”. На 16 ноември се чества световен ден на Толерантността! Ученици и учители направиха табла във връзка с този ден. Върху всяка бяла дъска в класните стаи бяха изброени 10 правила да бъдем толерантни към всички около нас. Мероприятията ще продължат и в часа на класа чрез презентиране! Нека си пожелаем винаги да сме толерантни!

  КОЛОПОХОД "НЕ НА НАРКОТИЦИТЕ" 2017

  За поредна година в традиционния колопоход "Не на наркотиците" 2017 ученици от Спортно училище, град Сандански взеха участие! Даниел Славков от VI клас завърши трети за втора поредна година и взе бронзов медал, а Мартин Митов също от VI клас зае второто място. Печелившият участник с подарък колело, изтеглен с томбола между всички участници, е Даниел Славков от VI клас. На всички участници и победители "Честито", а на останалите успех в следващите спортни състезания!


  ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2017/2018 Г.

  С тържествен водосвет, отслужен от свещеник Йордан, нашето училище, откри поредната учебна 2017-2018 година.

  Гости на тържеството бяха Кирил Котев - кмет на Община Сандански, Зорица Органджиева - Заместник кмет „Социални и хуманитарни дейности”, Людмила Караиванова - Директор на Дирекция „Образование, култура, спорт и социално дело”, родители и приятели.

  За втора поредна година при откриване на учебна година ученици демонстрираха своите умения. Възпитаниците на треньорът Костадин Чепандов към Спортното училище - Кристиян Гаврилов и Димитър Стоянов - ученици в ХІ и XII клас от Клуб за източни бойни изкуства "Спартак", показаха шотокан карате техники.

  Приветствия към педагогическия екип и учениците поднесоха Кирил Котев и Николай Марков.

  Освен пожеланията за здраве и успехи в спорта и учението, бе изразена и надежда, че възпитаници на Спортно училище ще имат още по-високи резултати във всяко едно начинание.


  Мероприятия 2016-2017 г.


 • КАРАТИСТИТЕ ОТ САНДАНСКИ С ОТЛИЧНО ПРЕСТАВЯНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА КУПА
 • ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ИОАН КАРАМФИЛКОВ

  На Държавно отборен личен шампионат в гр. Русе, Иоан завоюва златен медал. В шампионата взеха участие 15 момчета в неговата категория, която е до 85 кг. Иоан тренира в “Be Real” с треньор Кирил Ханджийски. “Подготовката за това състезание бе тежка, но си заслужаваше. След като на предното състезание не успях да взема медал, този път хвърлих всичките си усилия. Надявам се този медал да ми бъде мотивация и за още много други занапред” сподели Иоан.
  ГОРДЕЕМ СЕ С НАШЕТО МОМЧЕ! ПРОДЪЛЖАВАЙ ВСЕ ТАКА!

 • НАГРАЖДАВАНЕ НА УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

  За поредна година учители и ученици от нашето училище бяха наградени с плакети и купи по случай 24 май от община Сандански! Треньорът по карате-до - Костадин Чепандов беше сред отличилите се учители, а учениците които ни представиха бяха:

  1. Димитър Стоянов – 8 клас – 1-ви на световно първенство и 1-ви на Регионално първенство по Шотокан Карате – ДО; 3-ти на Световно Първенство и 3-ти на Републиканско първенство по Шотокан Карате – ДО.
  2. Кристиян Гаврилов – 11 клас - 3-ти на Световно Първенство и 3-ти на Републиканско първенство по Шотокан Карате – ДО.
  3. Иоан Карамфилков – 9 клас – 1-ви на Републикански шампионат по борба; 2-ро място Международен турнир“Серафим Бързаков“;1-во място международен турнир с. Катунци; 1-во място турнир „Янчо Патриков“ София.
  4. Костадин Цветков – 10 клас – класиране на Държавно първенство по джудо
  5. Румен Стойчев – 6 клас – 3-то място на Държавно първенство по джудо

 • ИЗПРАЩАНЕ НА ВИПУСК 2017

  Спортно училище изпрати първият си випуск с много емоционални и незабравими моменти. Наред с традиционните поздрави от ръководството на училище и от учениците към випускниците, всички ученици бяха наградени с грамоти и разбира се - медали за спортисти. Балони, цветя и сълзи в очите на всички. Един незабравим за всички празник. Гордеем се с първите абитуриенти, пожелаваме им успехи, сбъднати мечти и всичко най-най и най - вече им казваме цитирайки и тяхната класна г-жа Узунова "Никога няма да Ви забравим, не ни забравяйте и Вие!" На добър час, ВИПУСК 2017!

 • "ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ"

  Днес, 10.05.2017 г., на гости в нашето училище беше Никола Йорданов - психолог, председател на Българската асоциация за тренинг и развитие. Темата на неговото посещение беше "Емоционална интелигентност". Обучението премина в различни тренинг игри - показващи, промяна в настроението и емоцията на ученици и учители. Всички бяха емоционално настроени и положително виждащи нещата около себе си след това мероприятие! Благодарим за посещението и се надяваме и в бъдеще да продължат срещите ни с подобни личности!

 • ПОДГОТОВКА ЗА ВЕЛИКДЕН

  В час по Домашен бит и техника ученици от 5 клас правят подготовка за Великден! Боядисват яйца с декопаж и други начини под ръководството на Бойка Орешарова.

 • ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА

  Финал на турнир по тенис на маса в Спортно училище между Методи Терзиев (XII клас)и Любомир Иванов (IX клас). След успорван двубой Методи победи в I-вия турнир проведен в нашето училище. На загубилите пожелаваме успехи занапред и отново борба през следващата година!

 • ЕВРОПЕЙСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ИНСТРУКТОРСКИ КУРС
 • На 3 и 4 март 2017 г. в гр. София се проведе европейски квалификационен инструкторски курс. Курса е част от Държавния Спортен Календар на Българска Федерация Шотокан Карате - До. Сред изявените инструктори от България, Македония и Англия на курса присъстваха и трима от инструкторите на Клуба за източни Бойни изкуства „Спартак”, гр. Сандански. Курса се проведе под ръководството на ханши Садашиге Като, 9 дан – шеф инструктор на Международната Японска Карате Асоциация (IJKA) и инструкторите – шихан Лъчезар Ненов, 6 дан- шеф инструктор на IJKA България и шихан Глигор Глигорски, 6 дан– шеф инструктор на IJKA Maкедония. В рамките на курса се проведе изпит за майсторски степени по Шотокан Карате – До. Тримата каратеки защитиха майсторска степен – 1-ви дан, като двама от тях бяха близнаците Симеон и Кристиян Гаврилови, ученици от Спортно Училище,гр, Сандански. Особено щастлив беше старши инструктора на Клуба за Източни Бойни Изкуства „Спартак” – Костадин Чепандов, 3 дан и преподавател по Шотокан Карате – До в спортното училище, тъй като това са номер 4 и номер 5 - майстори по карате, които той е подготвил за спортната общественост в Република България.

 • БАБА МАРТА!

  За поредна година ученици вързаха мартенички на своите учители, треньори и съученици! Освен това украсиха двора и фоайето на училището! Табло с образа на БАБА МАРТА, сътвориха учениците от 5 клас под ръководството на Красимир Давидов - учител по изобразително изкуство. Благодарим ВИ!

 • НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ!

  Нашето училище отбеляза Денят на розовата фланелка! Началото е сложено в канадската провинция Нова Скотия като протест срещу тормоз в училище. При откриването на учебната 2007 година група по-големи ученици с подигравки докарват до плач деветокласник, защото момчето било облечено с розова фланелка. На следващия ден по инициатива на Дейвид Шепърд и Травис Прай петдесетина ученици от гимназията идват на училище в розови тениски с надпис „”Тормозът спира тук”.Инициативата бързо се подема от хиляди училища в целия свят, като през 2011 година „Денят на розовата фланелка” е отбелязан от около 1 млн.участника от 25 страни в света.

 • "ТОП 10" ЗА 2016 Г.

  За поредна година Спортно училище излъчи най–добрите спортисти за 2016 г. Имаше награди и изненади за всички в класацията. А ето и най-добрите 10 спортиста:

  1. Димитър Стоянов – 8 клас – 1-ви на световно първенство и 1-ви на Регионално първенство по Шотокан Карате – ДО; 3-ти на Световно Първенство и 3-ти на Републиканско първенство по Шотокан Карате – ДО.
  2. Кристиян Гаврилов – 11 клас - 3-ти на Световно Първенство и 3-ти на Републиканско първенство по Шотокан Карате – ДО.
  3. Иоан Карамфилков – 9 клас – 1-ви на Републикански шампионат по борба; 2-ро място Международен турнир“Серафим Бързаков“;1-во място международен турнир с. Катунци; 1-во място турнир „Янчо Патриков“ София.
  4. Мартин Митов – 5 клас – 3-то място на Републиканско първенство по плуване (Варна) за 2016г.
  5. Румен Стойчев – 6 клас – 3-то място на Държавно първенство по джудо
  6. Кирил Мутафчиев – 6 клас – 3-то място на Държавно първенство по джудо
  7. Венелин Иванов - 12 клас – 1-во място юноши старша възраст зонално първенство София по футбол
  8. Георги Латровалиев – 11 клас – 1-во място юноши старша възраст зонално първенство София по футбол
  9. Даниел Славков – 5 клас – 1-ви в Областно първенство по футбол; Първи в международен турнир в Банско; 1-ви в турнирите по футбол „Зайо Байо“ и „Сандански къп“
  10. Иво Петров - 5 клас – 1-ви в Областно първенство по футбол за 2016 г.

 • КОЛЕДЕН БАЗАР 2016

  За поредна година ученици от нашето училище направиха собственоръчно картички, коледни играчки и украшения под ръководството на Мария Удева - училищен психолог, Илияна Стоянова - учител по АЕ и ИЕ и други учители. Всичко беше изложено за продажба благотворително в училишното фоайе и на градския площад в традиционния коледен базар.

 • ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

  По инициатива на ученическият съвет в Спортно училище, град Сандански бяха раздавани на ученици, учители, треньори и гости, сърца с късмети! Освен това беше направен кратък рецитал от Михаела - 5 клас и Жасмина - 7 клас на тема "Ден на Толерантността".

 • "BE ACTIVE – ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ"

  Кампанията BE ACTIVE – ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ на Български спортен тотализатор гостува в нашето училище с много спорт, песни и забавления за учениците. BE ACTIVE – ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ е национална кампания за насърчаване практикуването на повече спорт сред младежите и провокирането им да водят по-здравословен начин на живот. В ролята на лектор и участник в мини спортните състезания заедно с децата и тийнейджърите влезе любимецът – Рафи, както и спортистите: Костадин Чепандов – каратист, Кирил Тилев – състезател по джудо, Янко Хаджийски – борба и Александър Русков – футбол. Партньори на кампанията са Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието и науката

 • "НЕ НА НАРКОТИЦИТЕ" 2016
 • За поредна година в традиционния колопоход "Не на наркотиците" 2016 ученици от Спортно училище, град Сандански взеха участие! При лекоатлетите, Даниел Славков от 5 клас завърши трети и взе бронзов медал. Ученичката Жасмина Костадинова от 7 клас пък изтегли печелившият участник с подарък колело. На всички участници и победители "Честито", а на останалите успех в следващите спортни състезания!

 • МЕЖДУНАРОДЕН ПЛУВЕН ТУРНИР "ТАЛЪНТ КЪП"

  От 14 до 16.10.2016 г. столичният басейн “Диана”, закрит 50 метров, беше домакин на Международния плувен турнир “Талънт къп”. Организатор е санданчанинът Георги Чобанов, бивш състезател по скокове във вода и настоящ треньор. За доброто настроение на 240 деца от 22 клуба се грижеше талисманът – капка. ПК”Сандански” завоюва 12 индивидуални медала. Тройният медалист Мартин Митов е новата надежда в плуването в Спортно училище, град Сандански, тъй като той е ученик в 5 клас от тази учебна година. Под ръководството на треньорите Антон Спиров и Божидар Граматиков плувците ще представят нашето училище. Желаем още много радости и медали за възпитаниците в Спортно училище, град Сандански! Успех!

 • ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2016/2017 ГОДИНА

  С тържествен водосвет, отслужен от свещеник Иван Велков, нашето училище, откри поредната учебна 2016-2017 година.

  Гости на тържеството бяха Ивайло Андонов - бронзов медалист от световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година, Георги Камишев - председател на Дисциплинарната комисия към Български футболен съюз, Зорица Органджиева - зам.-кмет на Община Сандански, Стоян Ангов - общински съветник и председател на Постоянната комисия за младежта и спорта при Общински съвет и неговия колега Георги Георгиев, Людмила Караиванова - главен експерт "Образование" към Общинска администрация.

  За жалост церемонията започна с тъжна новина, съобщена от директора Николай Марков - за кончината на Александър Москов, който бе възпитател в нашето училището. С едноминутно мълчание всички склонихме глави пред неговата памет.

  За първи път при откриване на учебна година ученици демонстрираха своите умения. Възпитаниците на треньора Костадин Чепандов към Спортното училище - братята Кристиян и Симеон Гаврилови - ученици в ХІ клас от Клуб за източни бойни изкуства "Спартак", показаха шотокан карате техники. А след тях най-младите футболисти на училището показаха дриблиране с топка.

  Приветствия към педагогическия екип и учениците поднесоха Зорица Органджиева, Ивайло Андонов и Николай Марков.

  Освен пожеланията за здраве и успехи в спорта и учението, бе изразена и надежда, че възпитаници на Спортно училище ще има на следващата Олимпиада - в Токио.