По-бързо, по-високо, по-далече!

Мероприятия 2016-2017 г.


 • КАРАТИСТИТЕ ОТ САНДАНСКИ С ОТЛИЧНО ПРЕСТАВЯНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА КУПА
 • ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ИОАН КАРАМФИЛКОВ

  На Държавно отборен личен шампионат в гр. Русе, Иоан завоюва златен медал. В шампионата взеха участие 15 момчета в неговата категория, която е до 85 кг. Иоан тренира в “Be Real” с треньор Кирил Ханджийски. “Подготовката за това състезание бе тежка, но си заслужаваше. След като на предното състезание не успях да взема медал, този път хвърлих всичките си усилия. Надявам се този медал да ми бъде мотивация и за още много други занапред” сподели Иоан.
  ГОРДЕЕМ СЕ С НАШЕТО МОМЧЕ! ПРОДЪЛЖАВАЙ ВСЕ ТАКА!

 • НАГРАЖДАВАНЕ НА УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

  За поредна година учители и ученици от нашето училище бяха наградени с плакети и купи по случай 24 май от община Сандански! Треньорът по карате-до - Костадин Чепандов беше сред отличилите се учители, а учениците които ни представиха бяха:

  1. Димитър Стоянов – 8 клас – 1-ви на световно първенство и 1-ви на Регионално първенство по Шотокан Карате – ДО; 3-ти на Световно Първенство и 3-ти на Републиканско първенство по Шотокан Карате – ДО.
  2. Кристиян Гаврилов – 11 клас - 3-ти на Световно Първенство и 3-ти на Републиканско първенство по Шотокан Карате – ДО.
  3. Иоан Карамфилков – 9 клас – 1-ви на Републикански шампионат по борба; 2-ро място Международен турнир“Серафим Бързаков“;1-во място международен турнир с. Катунци; 1-во място турнир „Янчо Патриков“ София.
  4. Костадин Цветков – 10 клас – класиране на Държавно първенство по джудо
  5. Румен Стойчев – 6 клас – 3-то място на Държавно първенство по джудо

 • ИЗПРАЩАНЕ НА ВИПУСК 2017

  Спортно училище изпрати първият си випуск с много емоционални и незабравими моменти. Наред с традиционните поздрави от ръководството на училище и от учениците към випускниците, всички ученици бяха наградени с грамоти и разбира се - медали за спортисти. Балони, цветя и сълзи в очите на всички. Един незабравим за всички празник. Гордеем се с първите абитуриенти, пожелаваме им успехи, сбъднати мечти и всичко най-най и най - вече им казваме цитирайки и тяхната класна г-жа Узунова "Никога няма да Ви забравим, не ни забравяйте и Вие!" На добър час, ВИПУСК 2017!

 • "ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ"

  Днес, 10.05.2017 г., на гости в нашето училище беше Никола Йорданов - психолог, председател на Българската асоциация за тренинг и развитие. Темата на неговото посещение беше "Емоционална интелигентност". Обучението премина в различни тренинг игри - показващи, промяна в настроението и емоцията на ученици и учители. Всички бяха емоционално настроени и положително виждащи нещата около себе си след това мероприятие! Благодарим за посещението и се надяваме и в бъдеще да продължат срещите ни с подобни личности!

 • ПОДГОТОВКА ЗА ВЕЛИКДЕН

  В час по Домашен бит и техника ученици от 5 клас правят подготовка за Великден! Боядисват яйца с декопаж и други начини под ръководството на Бойка Орешарова.

 • ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА

  Финал на турнир по тенис на маса в Спортно училище между Методи Терзиев (XII клас)и Любомир Иванов (IX клас). След успорван двубой Методи победи в I-вия турнир проведен в нашето училище. На загубилите пожелаваме успехи занапред и отново борба през следващата година!

 • ЕВРОПЕЙСКИ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ИНСТРУКТОРСКИ КУРС
 • На 3 и 4 март 2017 г. в гр. София се проведе европейски квалификационен инструкторски курс. Курса е част от Държавния Спортен Календар на Българска Федерация Шотокан Карате - До. Сред изявените инструктори от България, Македония и Англия на курса присъстваха и трима от инструкторите на Клуба за източни Бойни изкуства „Спартак”, гр. Сандански. Курса се проведе под ръководството на ханши Садашиге Като, 9 дан – шеф инструктор на Международната Японска Карате Асоциация (IJKA) и инструкторите – шихан Лъчезар Ненов, 6 дан- шеф инструктор на IJKA България и шихан Глигор Глигорски, 6 дан– шеф инструктор на IJKA Maкедония. В рамките на курса се проведе изпит за майсторски степени по Шотокан Карате – До. Тримата каратеки защитиха майсторска степен – 1-ви дан, като двама от тях бяха близнаците Симеон и Кристиян Гаврилови, ученици от Спортно Училище,гр, Сандански. Особено щастлив беше старши инструктора на Клуба за Източни Бойни Изкуства „Спартак” – Костадин Чепандов, 3 дан и преподавател по Шотокан Карате – До в спортното училище, тъй като това са номер 4 и номер 5 - майстори по карате, които той е подготвил за спортната общественост в Република България.

 • БАБА МАРТА!

  За поредна година ученици вързаха мартенички на своите учители, треньори и съученици! Освен това украсиха двора и фоайето на училището! Табло с образа на БАБА МАРТА, сътвориха учениците от 5 клас под ръководството на Красимир Давидов - учител по изобразително изкуство. Благодарим ВИ!

 • НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ!

  Нашето училище отбеляза Денят на розовата фланелка! Началото е сложено в канадската провинция Нова Скотия като протест срещу тормоз в училище. При откриването на учебната 2007 година група по-големи ученици с подигравки докарват до плач деветокласник, защото момчето било облечено с розова фланелка. На следващия ден по инициатива на Дейвид Шепърд и Травис Прай петдесетина ученици от гимназията идват на училище в розови тениски с надпис „”Тормозът спира тук”.Инициативата бързо се подема от хиляди училища в целия свят, като през 2011 година „Денят на розовата фланелка” е отбелязан от около 1 млн.участника от 25 страни в света.

 • "ТОП 10" ЗА 2016 Г.

  За поредна година Спортно училище излъчи най–добрите спортисти за 2016 г. Имаше награди и изненади за всички в класацията. А ето и най-добрите 10 спортиста:

  1. Димитър Стоянов – 8 клас – 1-ви на световно първенство и 1-ви на Регионално първенство по Шотокан Карате – ДО; 3-ти на Световно Първенство и 3-ти на Републиканско първенство по Шотокан Карате – ДО.
  2. Кристиян Гаврилов – 11 клас - 3-ти на Световно Първенство и 3-ти на Републиканско първенство по Шотокан Карате – ДО.
  3. Иоан Карамфилков – 9 клас – 1-ви на Републикански шампионат по борба; 2-ро място Международен турнир“Серафим Бързаков“;1-во място международен турнир с. Катунци; 1-во място турнир „Янчо Патриков“ София.
  4. Мартин Митов – 5 клас – 3-то място на Републиканско първенство по плуване (Варна) за 2016г.
  5. Румен Стойчев – 6 клас – 3-то място на Държавно първенство по джудо
  6. Кирил Мутафчиев – 6 клас – 3-то място на Държавно първенство по джудо
  7. Венелин Иванов - 12 клас – 1-во място юноши старша възраст зонално първенство София по футбол
  8. Георги Латровалиев – 11 клас – 1-во място юноши старша възраст зонално първенство София по футбол
  9. Даниел Славков – 5 клас – 1-ви в Областно първенство по футбол; Първи в международен турнир в Банско; 1-ви в турнирите по футбол „Зайо Байо“ и „Сандански къп“
  10. Иво Петров - 5 клас – 1-ви в Областно първенство по футбол за 2016 г.

 • КОЛЕДЕН БАЗАР 2016

  За поредна година ученици от нашето училище направиха собственоръчно картички, коледни играчки и украшения под ръководството на Мария Удева - училищен психолог, Илияна Стоянова - учител по АЕ и ИЕ и други учители. Всичко беше изложено за продажба благотворително в училишното фоайе и на градския площад в традиционния коледен базар.

 • ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

  По инициатива на ученическият съвет в Спортно училище, град Сандански бяха раздавани на ученици, учители, треньори и гости, сърца с късмети! Освен това беше направен кратък рецитал от Михаела - 5 клас и Жасмина - 7 клас на тема "Ден на Толерантността".

 • "BE ACTIVE – ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ"

  Кампанията BE ACTIVE – ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ на Български спортен тотализатор гостува в нашето училище с много спорт, песни и забавления за учениците. BE ACTIVE – ДАВАМЕ ПОВЕЧЕ е национална кампания за насърчаване практикуването на повече спорт сред младежите и провокирането им да водят по-здравословен начин на живот. В ролята на лектор и участник в мини спортните състезания заедно с децата и тийнейджърите влезе любимецът – Рафи, както и спортистите: Костадин Чепандов – каратист, Кирил Тилев – състезател по джудо, Янко Хаджийски – борба и Александър Русков – футбол. Партньори на кампанията са Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието и науката

 • "НЕ НА НАРКОТИЦИТЕ" 2016
 • За поредна година в традиционния колопоход "Не на наркотиците" 2016 ученици от Спортно училище, град Сандански взеха участие! При лекоатлетите, Даниел Славков от 5 клас завърши трети и взе бронзов медал. Ученичката Жасмина Костадинова от 7 клас пък изтегли печелившият участник с подарък колело. На всички участници и победители "Честито", а на останалите успех в следващите спортни състезания!

 • МЕЖДУНАРОДЕН ПЛУВЕН ТУРНИР "ТАЛЪНТ КЪП"

  От 14 до 16.10.2016 г. столичният басейн “Диана”, закрит 50 метров, беше домакин на Международния плувен турнир “Талънт къп”. Организатор е санданчанинът Георги Чобанов, бивш състезател по скокове във вода и настоящ треньор. За доброто настроение на 240 деца от 22 клуба се грижеше талисманът – капка. ПК”Сандански” завоюва 12 индивидуални медала. Тройният медалист Мартин Митов е новата надежда в плуването в Спортно училище, град Сандански, тъй като той е ученик в 5 клас от тази учебна година. Под ръководството на треньорите Антон Спиров и Божидар Граматиков плувците ще представят нашето училище. Желаем още много радости и медали за възпитаниците в Спортно училище, град Сандански! Успех!

 • ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2016/2017 ГОДИНА

  С тържествен водосвет, отслужен от свещеник Иван Велков, нашето училище, откри поредната учебна 2016-2017 година.

  Гости на тържеството бяха Ивайло Андонов - бронзов медалист от световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година, Георги Камишев - председател на Дисциплинарната комисия към Български футболен съюз, Зорица Органджиева - зам.-кмет на Община Сандански, Стоян Ангов - общински съветник и председател на Постоянната комисия за младежта и спорта при Общински съвет и неговия колега Георги Георгиев, Людмила Караиванова - главен експерт "Образование" към Общинска администрация.

  За жалост церемонията започна с тъжна новина, съобщена от директора Николай Марков - за кончината на Александър Москов, който бе възпитател в нашето училището. С едноминутно мълчание всички склонихме глави пред неговата памет.

  За първи път при откриване на учебна година ученици демонстрираха своите умения. Възпитаниците на треньора Костадин Чепандов към Спортното училище - братята Кристиян и Симеон Гаврилови - ученици в ХІ клас от Клуб за източни бойни изкуства "Спартак", показаха шотокан карате техники. А след тях най-младите футболисти на училището показаха дриблиране с топка.

  Приветствия към педагогическия екип и учениците поднесоха Зорица Органджиева, Ивайло Андонов и Николай Марков.

  Освен пожеланията за здраве и успехи в спорта и учението, бе изразена и надежда, че възпитаници на Спортно училище ще има на следващата Олимпиада - в Токио.