По-бързо, по-високо, по-далече!

НОВИНИ

 • Ден на отворените врати


 • Еразъм +

 • За първи път Спортно училище, град Сандански, е одобрено по проект по програма „Еразъм“ +, Ключова дейност 1, Сектор „Училищно образование“ на тема „Да направим училището вълнуващо място“. Проектът е разработен от директорът на училището Николай Марков, съвместно с Лилия Стойкова и учители от училището. Участниците в проекта с радост приемат предизвикателството за обучение и квалификация на образование, осъвременяване методите на преподаване, възпитание и социализация. Европейското измерение на проекта е развитие и добра перспектива за училището. Стремеж за всички нас е разпространение на нова образователна среда и амбиция за утвърждаване престижа и името на Спортно училище град Сандански.

 • ИЗПРАЩАНЕ НА ВИПУСК 2019

 • Изпращане на випуск 2019 ще се състои на 15.05.2019 г. от 10:30 часа. Заповядайте да изпратим третият випуск абитуриенти на Спортно училище град Сандански. Нека им пожелаем на добър час и успехи в живота!

 • РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

 • Уважаеми родители, на 11.03.2019 г. (понеделник), ще се проведе родителска среща - от 17:30 часа (за всички класове без XII клас), при следния дневен ред:

  • Отчитане резултатите от I срок на учебната 2018/2019 година по различните учебни предмети.
  • График за консултации на преподователите за IІ срок за учебната 2018/2019 г.
  • График за контролни и класни работи на учениците за IІ срок за учебната 2018/2019 г.
  • График за допълнителния час на класния ръководител за IІ срок за учебната 2018/2019 г.
  • Разни.
 • ГРИПНА ВАКАНЦИЯ

 • Във връзка с предписание с изх. № 137/25.01.2019 г. от Регионална здравна инспекция – Благоевград, и Заповед № РД 01-22/25.01.2019 г. на директора на РЗИ – Благоевград, за обявяване на епидемична обстановка на територията на област Благоевград, на основание на чл. 105, ал. 5 от Закона за предучилищното и училищното образование, се преустановяват учебните занятия във всички училища в област Благоевград, считано от 28.01.2019 г. до 01.02.2019 г. включително. А с допълнителна заповед на кмета на община Сандански се обявява и 04.02.2019 г. за неучебен.

  На училище на 06.02.2019 г. - с програмата за II учебен срок.

 • ВАКАНЦИЯ


 • 22.12.2018 г. - 02.01.2019 г.

  Отново на училище на 03.01.2019 г.
 • ТРЕТО МЯСТО В ПИРИНСКО ЗА НАШЕТО УЧИЛИЩЕ В КОНКУРС НА ВЕСТНИК „СТРУМА“ – „ЛЮБИМ УЧИТЕЛ НА ПИРИНСКО 2018“ И СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ЗА ХРИСТО ЙОРДАНОВ, КОЙТО БЕ ОТЛИЧЕН ЗА АКТИВНА РАБОТА С ДЕЦА.

 • В шестото издание на конкурса на вестник „Струма“ „Любим учител на Пиринско 2018” имената на победителите бяха обявени на церемония в МОЛ „Ларго“ в Благоевград. Събитието за поредна година събра елита на Пиринско, обединен около основната идея на конкурса – да се насочи вниманието към учителите. Стотици се включиха тази година в гласуването и така показаха, че не са безразлични към хората, които водят децата ни по пътя на познанието. Гласуването се проведе по традиция на два етапа и бе напрегнато и емоционално, а финалът наистина до последно бе непредсказуем, тъй като имената на победителите за втора поредна година са резултат от съвкупност на няколко критерия: онлайн гласуване на сайта на вестника struma.bg, резултатите от анкети, направени сред учениците, и оценка на есе на тема „С какво практиката допълни наученото на университетската скамейка“, оценени от комисия.

  С плакет за най-добро училище се поздравиха в СУ „Никола Вапцаров” – Хаджидимово. Гласувалите в конкурса присъдиха второто място на VII СУ „Кузман Шапкарев” в Благоевград, а третото място е за НАС - Спортно училище град Сандански.

  Още две индивидуални награди бяха връчени на церемонията: за най-добро есе на миналогодишната носителка на приза „Любим учител“ Заприна Глушкова, учител в СУ „Никола Вапцаров” – Хаджидимово, и на нашият колега Христо Йорданов, който бе отличен за активна работа с деца. Всички наградени получиха книги на издателство „Хермес“.

 • СЕРИЯ ОТ МЕДАЛИ ЗА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ ПРЕЗ МЕСЕЦ НОЕМВРИ

 • На Втори международен турнир по плуване "Степ", проведен на 03-04.11.2018 г. в Прищина, Косово, ПК "Сандански" помете конкуренцията на 24 клуба. Състезателите на Божидар Граматиков и Антон Спиров - треньори по плуване към Спортно училище град Сандански, се класираха отборно на първо място с 49 медала/27 златни, 11 сребърни и 11 бронзови/. В своите възрастови групи медали и призови места завоюваха учениците от Спортно училище град Сандански: Йордан Янчев от XI клас - след завръщането си от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес – Бразилия, спечели 5 златни медала, Атанас Аврамов от XI клас - 4 златни и 1 сребърен, Мартин Митов от VII клас - 5 златни. При момичетата Мария Митов от VII клас спечели 5 златни медала. Мария и Мартин получиха и купи за най-добри спортисти на турнира.

  Клуб по джудо и самбо „Вихрен“ град Сандански участва в международен турнир по джудо в град Скопие на 11.11.2018 г. Състезателите на треньора Стойчо Терзиев се завърнаха с 2 медала. Първото място в категория от 40 кг зае Величка Златкова от VI клас, а Николай Митов от IX клас взе бронз в категория от 60 кг.

  Клуб "Ве real" взе участие в Международен турнир по борба „Серафим Бързаков“ гр. Петрич 2018. Завърна се с два сребърни медала на Йордан Котрулев от V клас и Асен Асенов от VIII клас.

  Освен това участваха в международен турнир по борба в гр. Щип - Република Македония и се завърнаха с куп от медали. Йордан Котрулев от V клас получи купа за най-добър международен спортист и златен медал, който завоюва в категорията си и Стилиян Джоров от VI клас. Асен Асенов и Божидар Джоров от VIII клас взеха бронзовите медали, както и учениците от VII клас Иван Димитров и Слави Стаменов. На всички пожелаваме още много успехи и поводи за гордост! Треньорите Кирил и Янко Ханджийски си пожелаха още много гордости от победите на своите възпитаници!

  Отново гордост донесе малката звезда на СК "КИБИ СПАРТАК" ШОТОКАН КАРАТЕ-ДО ОТ V клас Лидия Златкова с треньор Костадин Чепандов. След сребърният медал в Република Молдова от Световното първенство по Шотокан Карате – До, Лидия Златкова ученичка в V клас в Спортно училище град Сандански, сега се завърна от турнир в град София с 2 златни и 1 бронзов медал. Татяна Стояновaа от VIII клас взе бронз от същия турнир=

 • ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

 • По случай 1. Ноември - Ден на народните будители, ученици от Спортно училище град Сандански, поднесоха цветя на паметника на Пейо Крачолов Яворов, намиращ се в двора на училището! Честит празник на всички бивши, настоящи и бъдещи будители!

 • HALLOWEEN 2018

 • За поредна година беше отбелязан Halloween в Спортно училище сред учениците! Благодарим на г-ца Стоянова - преподавател по английски език в СУ град Сандански, за работата с учениците и със сладкишът подготвен за децата!

 • НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

 • На 22.10.2018 г. в Спортно училище - гр. Сандански стартира седмицата, посветена на чудото на четенето. Инициативите започнаха с представяне на постера „10 причини да чета” и с участие в брейнсторминга „Чета, защото...”. С ентусиазъм учениците се включиха в „Маратона на четенето” и в състезанията по правопис, посетиха училищната библиотека и заедно четоха произведения на любими автори, в някои от класните стаи направиха малки библиотеки.

  Цялата седмица в училищего бе завладяна от магията на четенето. Магия, която отваря врати към нови светове, към нови мечти и нови надежди. СНИМКИ ТУК...

  Седмица на четенето – „Училище за родители”

 • ОТНОВО ГОРДОСТ ЗА НАС ОТ ПРОВЕЛОТО СЕ СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО КАРАТЕ

 • От 12 до 14 октомври 2018 г. в град Кишинев, Република Молдова, се състоя 26th SKDUN WORLD SHOTOKAN KARATE CHAMPIONSHIP & 11th SKDUN WORLD KOHAI CUP. На XXVI Световно първенство Лидия Златкова ученичка в V клас в Спортно училище град Сандански загуби - със съдийско решение, на оспорвания финал и остана втора в спортна дисциплина джу ипон кумите, възрастова група деца (10-11 г.) на XXI Световна Кохай Купа по Шотокан Карате – До.

  В отборните състезания с бронз се окичи и Никола Костов, също състезател от КИБИ "Спартак” и ученик XII клас в нашето училище.

  В състезанията участваха над 2000 състезатели (разпределени по възрастови групи и категории) от Европа, Азия, Африка и Северна Америка. В рамките на националните отбори, представляващи България, бяха повикани и състезателите от КИБИ "Спартак”, Сандански, Лидия Златкова – деца (10-11 г.); Димитър Стоянов ученик X клас в СУ град Сандански и Никола Костов.

  Въпреки че, останалите състезатели от клуба не спечелиха медали, треньорът Костадин Чепандов остана доволен от тяхното представяне, тъй като дебютантът на световното първенство Димитър Стоянов (златен медалист от Световната Кохай Купа 2016 г.) се представи много добре.

  И с още едно постижение се завърна групата от Сандански – Костадин Чепандов, старши треньор на КИБИ “Спартак” и учител по карате в Спортно училище, покри нормативите за най-високата категория международен съдия - клас "А”.

 • ОБЩА И КЛАСОВА РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

 • Уважаеми родители, на 01.Х.2018 г. (понеделник), ще се проведе родителска среща - от 17:30 часа, при следния дневен ред:

  • Учебен план на паралелката.
  • Правилник за дейността на училището.
  • Правилник за вътрешния трудов ред в общежитието.
  • Отчитане резултатите от входните равнища от изучаваното през учебната 2017/2018 година по различните учебни предмети.
  • График за контролни и класни работи на учениците за І срок за учебната 2018/2019 г.
  • График за допълнителния час на класния ръководител за І срок за учебната 2018/2019 г.
  • Други.
 • ВАЖНО!!!

 • Ваканцията свърши за всички настоящи и бъдещи ученици, учители, възпитатели и треньори в Спортно училище град Сандански, затова елате да открием заедно учебната 2018/2019 година от 9:00 часа в понеделник 03.09.2018 г. в двора на училището!